Over de Mondharmonica groep

Oprichting en doelgroep
Maart 2015 ben ik gestart als Mondharmonica Therapie Almere, afgekort als MHT Almere. In april 2021, ruim 6 jaar later is deze naam aangepast naar de huidige naam.
De toenmalige doelgroep was volwassenen met ademhaling problemen maar dat is nu anders. De huidige groep heeft nog steeds deelnemers uit de genoemde oude doelgroep maar er zijn nu ook deelnemers die geen longproblemen hebben.
Feit blijft dat Mondharmonica spelen een goede manier is om de ademhaling spieren te oefenen, daar meer over weten? Mondharmonica therapie

Aansluiten bij de huidige groep?
Er is op dit moment geen tijd en ruimte om absolute beginners les te geven.
Aansluiten is alleen mogelijk als je al redelijk (enkele gaatjes) op de diatonische mondharmonica kunt spelen. Is dit het geval, neem dan contact met mij op.

NB. Zodra duidelijk is dat er weer een beginnersgroep wordt gestart, dan zal er hier en op de internetsite– en Facebook pagina van “de Schoor” over worden bericht.

Onze oefenlocatie Buurtcentrum “EveNaarHuis” Sumatraweg 352
Almere-Buiten

Nabij NS station Oostvaarders en overig Openbaar vervoer

Oefen dag & tijd
We komen wekelijks op de vrijdagochtend van 10:30 uur tot 12:00 uur, bij elkaar om te oefenen maar zeker ook voor de gezelligheid.

Mondharmonica’s waarop wij spelen.
Wij gebruiken primair een mondharmonica in de toonsoort G, in incidentele gevallen gebruiken we ook nog wel eens een harmonica in de toonsoort C.
Om ons repertoire ook op het lagere gedeelte van de mondharmonica te kunnen spelen, heeft het merendeel van de deelnemers ook een G mondharmonica in Paddy Richter stemming aangeschaft.

Voor het opbergen van de oefeningen en bladmuziek met tabulatuur is een z.g.
A4 / 23 ringband goed bruikbaar.
Door veel deelnemers wordt ook wel een Tablet of iPad gebruikt in plaats van een map met papieren bladmuziek.
Er zijn wat muziekstandaards aanwezig maar als je er één hebt wordt het op prijs gesteld als je die meeneemt op de oefenochtend.

Ben Bouman (custom) harmonica’s
Ben je er ervan overtuigd dat je “echt” Mondharmonica wilt gaan en blijven spelen, overweeg dan om meteen vanaf het begin een “klasse” instrument te kopen.
NB: Alle huidige deelnemers aan de Mondharmonica Groep Almere zijn naar tevredenheid, overgestapt op deze mondharmonica.

Ben Bouman
Seydel Session Steel

Deze mondharmonica heeft corrosie vrije stem- en afdekplaten en een kunststof kam, hierdoor is deze heel eenvoudig te reinigen, heel belangrijk voor Longpatiënten.
De harmonica speelt, nadat Ben Bouman deze helemaal heeft afgesteld, heel licht (weinig lucht nodig), klinkt geweldig en heeft een heel lange levensduur.
Ben Bouman geeft verder een geweldige “After Sale” service, dus is er iets mis met je bij hem gekochte harmonica, het wordt opgelost. Er zijn meerdere kleuren voor de kam beschikbaar, niet alleen Oranje.

Disclaimer:
Ik ontvang geen provisie als je bij Ben Bouman een mondharmonica koopt.
Mijn advies is gebaseerd op het feit dat ik zelf al vele jaren een zeer tevreden gebruiker van “zijn” mondharmonica’s ben.

In mijn beginperiode heb ik (te) veel geld uitgegeven aan verschillende soorten/merken mondharmonica’s die voor mij niet lekker speelden.
Het is gewoon een feit dat maar heel weinig mondharmonica’s al goed speelbaar uit de fabriek komen, bijna altijd moeten ze eerst toch nog worden bij- of afgesteld.