MuseScore

Voor het creƫren van alle bladmuziek bij MHG Almere wordt door mij gebruik gemaakt van het gratis notatie programma MuseScore versie 3.2.6.
Er is een nieuwere versie van dit programma te downloaden (versie 4) maar ik ervaar deze versie als een te “zwaar” en onnodige versie voor het werk wat ik er mee doe.
Ook zijn enkele plug-ins die ik veel gebruik (nog) niet geschikt voor de nieuwere versie, ik blijf dus versie 3 gebruiken. Mogelijk dat ik later (moet) overstappen naar versie 4, maar dat ga te zijner tijd bekijken.

Omdat enkele van mijn deelnemers aan MHG Almere ook de eerste stappen hebben gezet om dit programma te gaan gebruiken komt er binnenkort op deze pagina een, op de mondharmonica gerichte handleiding. Mogelijk met behulp van wat Instructie filmpjes šŸ¤Ø

Hoe kom je aan het programma?
Je kunt het gratis downloaden voor Windows, Apple en Linux.
(zie de link onder de afbeelding)
Waarschuwing:
Het Notatieprogramma is altijd gratis van de site musescore.org.
Er is een complementerende website https://musescore.com, daar nodigen ze je uit om tegen betaling, via een probeerperiode, lid te worden. NIET doen. Het is absoluut geen schimmige website of zo iets maar bedenk goed wat je daar kunt en wilt als Mondharmonica speler.
Het blijkt in de praktijk moeilijk te zijn om een proefversie te beƫindigen of je geld terug te krijgen. Je moet bij aanmelden namelijk meteen je betaal gegevens invullen.

https://musescore.org/en/3.6.2
Hier kun je de software downloaden die geschikt is voor jouw systeem

Download link naar het Nederlands talige Handboek voor MuseScore 3.6.2
Link naar de Nederlands talige webpagina https://musescore.org/nl/handbook

Hieronder twee instructie filmpjes in het Nederlands die gaan over de basis vaardigheden van het werken met MuseScore. De download locatie die in het filmpje getoond wordt klopt niet meer, boven vind je de juiste / actuele download locatie.
De “aanvullende” handleidingen over werken met MuseScore voor Mondharmonica spelers zijn in de maak. Alvast veel plezier.

Wordt vervolgd