Blog 9-12-2022

We zijn nu al weer enkele weken bezig met ons Kerst repertoire bestaande uit traditionele – en populaire kerstnummers. De traditionele leveren weinig problemen op maar met de populaire nummers is dat toch wel anders. Dit ligt niet aan de deelnemers maar geheel aan mij šŸ¤Ø
Ze spelen best al wat complexere nummers maar die moeten vak langzaam gespeeld worden, te noemen de mooie melodieĆ«n van O’ Carolan. Met de populaire kerstnummers ligt dat anders, heel veel van deze melodieĆ«n moeten up tempo gespeld worden. En daar zit de uitdaging meteen. Heel veel duolen en triolen die elkaar afwisselen met gebonden noten, kortom best complex. Vanmorgen was ik het nummer “Winter Wonderland” stukje voor stukje aan het uitleggen en inoefenen en kwam toen tot inzicht dat dit gewoon te complex is. We hebben maar een 5-tal weken om Kerstnummers te oefenen en voor dit soort complexere – uptempo nummers moet je echt veel vroeger beginnen. En wat doe je er dan aan šŸ¤” je gaat zitten en vereenvoudigd het nummer zoveel mogelijk. Alle duolen en triolen eruit en daar enkele noten van maken. Liever een nummer wat nu minder complex klinkt dan een complex nummer wat bijna niet te spelen is door de meeste deelnemers. Met dit in mijn hoofd ga ik heel goed kijken naar de nummers die ik al heb uitgewerkt voor volgend jaar en de nog uit te werken nummers de komende tijd.

Een van de deelnemers is redactie medewerkster van het online 50plus magazine van “de Schoor”. Zij heeft afgelopen week een leuk artikel geschreven over haar eigen ervaring met de Mondharmonica Groep Almere. Ik heb het al gelezen en het is gewoon een heel herkenbaar artikel geworden. Binnenkort is het online te lezen. Natuurlijk hoort er een foto bij een artikel en vandaag hadden we dan ook de redactie fotografe te gast. Rekening houdend met de persoonlijke wensen van het wel of niet op de foto komen zijn er de nodige foto’s geschoten.
Enkele zullen mij worden toegestuurd en een selectie daarvan zal ik in een mogelijke latere Blog publiceren.

Aan het einde van de maand is het Buurtcentrum, voor de duur van de school kerstvakantie gesloten. Ik mag, als er genoeg belangstelling voor is, gewoon doorgaan op de vrijdagochtend.
Volgende week moeten we dat dan met elkaar bespreken, maar ik denk dat er wel deelnemers zijn die door willen gaan.