Blog 24-1-2023

Vrijdag 13-1-2023 was even mijn “laatste” oefenochtend, ik zal de komende twee weken afwezig zijn i.v.m. gezondheid perikelen. Gerard zal de komende weken de groep begeleiden, gen les geven maar na het inspelen lekker met elkaar ons repertoire door lopen.
Op bovengenoemde vrijdag had Anja, een deelnemer uit de groep, haar accordeon mee genomen en hebben we i.p.v. op de backingstracks met haar meegespeeld, altijd leuk om te doen.

Op 1 oktober 2018 heb ik met enkele deelnemers van de groep een presentatie gegeven over de Mondharmonica als therapeutisch hulpmiddel in het Parkinson café in Lelystad.
De aanwezigen konden toen ook meespelen omdat ik voor het Parkinson café mondharmonica’s mocht bestellen en die uitgedeeld werden aan de aanwezigen.
Afgelopen week ontving ik een verrassing Email namens het Parkinson Café Lelystad met de vraag of ik mogelijk nogmaals hun gast wilde zijn. Ik heb uiteraard ja gezegd en op maandag 6 maart a.s. verzorg ik, met wat ondersteuning van enkele leden van onze groep, een Meespeel middag voor de aanwezigen. Ook nu mocht ik weer mondharmonica’s kopen die uitgedeeld gaan worden aan bezoekers. Het zijn goedkope mondharmonica’s dus ik heb ze vandaag allemaal nagelopen en gecontroleerd en indien nodig bijgesteld. Ik heb al wat bladmuziek om te gaan behandelen uitgekozen en vereenvoudigd. Ook staat alles al in een Powerpoint presentatie.
Ik ben er dus al weer klaar voor en kijk er naar uit om dat voor het Parkinson café Lelystad te doen. Waar ik ook naar uit kijk is om vrijdag 3 februari weer zelf de Mondharmonica groep te gaan begeleiden, vreemd om thuis te zitten omdat je even niet aanwezig kunt zijn, terwijl je weet dat de deelnemers daar zitten te spelen. ? Gelukkig waren ze in goede handen. ?