Blog 17-2-2023

Vandaag was het ook weer lekker druk, 16 deelnemers waren aanwezig op de oefenochtend.
Het was wel even goed kijken hoe ik de zaal, lees de speelplekken, goed kon neerzetten want ik wil toch zoveel mogelijk tussenruimte.
Het is als begeleider van de groep toch wel een heel andere ervaring om met 16 personen bezig te zijn dan 8 of 9. De ochtend stond in het kader van de “Meezingers”. We begonnen met een nieuw nummer in ons repertoire, “Als de dag van toen van Reinhard Mey uit 1975.
Daarna hebben we de andere nummers zoveel mogelijk doorgenomen.
Ik merk wel dat veel deelnemers het op prijs stellen als ze weten wat ze moeten gaan oefenen voor de komende week.

Nog maar een paar weken en we gaan de Meespeel middag houden in het Parkinson café in Lelystad, het programma is helemaal gereed. Ook hebben we een keus gemaakt voor zes nummers die we te horen kunnen brengen als MHG Almere als daar tijd voor is.
Ik krijg ondersteuning van zeker 10 deelnemers van de groep, super die betrokkenheid. Mogelijk dat na deze Meespeel middag de schroom om voor publiek mondharmonica te spelen wat minder is geworden. Dat opent weer de mogelijkheid om eens een klein optreden te verzorgen in een ander buurthuis tijdens een koffie inloop of iets dergelijks.
We gaan het zien ?

Aan het begin van deze maand is er op de Facebook pagina van “de Schoor” reclame gemaakt voor de mogelijke opzet van een nieuwe beginnersgroep. Tot op dit moment heb ik daar nog geen enkele reactie op gekregen en ik heb zo het vermoeden dat er dus dit jaar geen nieuwe beginnersgroep gaat starten ?