Blog 14-10-2022

Vorige week zijn we begonnen met de Blues maand. Niet dat ik een goede Bluesspeler ben maar ik weet er gelukkig wel het nodige van om de deelnemers mee te nemen in de eerste stapjes van het Blues spelen, wel zonder de gebogen nootjes.
Er zijn niet echt veel deelnemers aanwezig op dit moment, ik heb nu eenmaal veel kwetsbare mensen onder de deelnemers, veel 70+ en ook de nodige mensen met ademhaling problemen.
Er zijn zelfs enkele deelnemers die al langere tijd niet meer aanwezig zijn geweest omdat ze “Long Covid” hebben.

Dat brengt mij bij het probleem van de opnieuw toenemende najaarsgolf van Corona.
Tijdens de eerste golf zijn we vrij lang doorgegaan en zover ik weet is er in die periode niemand tijdens onze bijeenkomsten besmet geraakt, mede omdat ik een behoorlijke onderlinge afstand kon waarborgen. O dit moment zin er binnen de beginnersgroep nog maar 4 deelnemers over en die zijn voor de Bluesmaand aangesloten bij de gevorderdengroep. Zij vinden het echter zo leuk en uitdagend in deze roep dat ze eigenlijk niet meer als beginnersgroepje verder willen maar gewoon mee willen doen in de gevorderdengroep.
De huidige groep is daardoor echter redelijk groot geworden en is er, zodra iedereen er weer is, geen 1 ½ meter onderlinge afstand me te garanderen.
Kijkende naar het verloop van de najaarsgolf en het feit dat we nu in de 2e stap, Verhoogd risico zitten, hebben we dat vanmorgen besproken. Mijn voorstel, voor hun en mijn eigen veiligheid is dat we stoppen met de bijeenkomsten op vrijdagmorgen zodra we in stap 3, Hoog risico komen. Hoelang we moeten stoppen is afhankelijk hoe het verder gaat met het aantal besmettingen. Het was een aantal best wel teleurstellend om te vernemen maar ze beseffen allemaal heel goed dat we geen onnodige risico’s moeten nemen, mede omdat de mechanische ventilatie in onze locatie niet voorzien is van HEPA bacterie remmende filter.